perjantai 29. huhtikuuta 2011

Vappu on hyvä aloittaa..

Vaikka saippua patojen äärellä... Tyttöporukalla valtasimme keittiöni ja loppu tuloksena syntyi laatikollinen Oliiviöljysaippuaa. Olen aivan ihastunut oliiviöljysaippuaan, ainakin minun atooppinen ihoni voi hyvin. Kokeilin myös miten onnistuisin valamaan pesusienikurkkua eli luffaa saippuan sisään. Lopputulos... Hmm... Sanotaan nyt näin, EI onnistunut... Nyt täytyy hommata luffaa lisää ja jatkaa kokeiluja...

Kuvassa pieni oliiviöljysaippua

Oliiviöljysaippua

Oliiviöljy 500g
Vettä 125g
lipeää 64gNäin kaunis lopputulos syntyi, kun innostuin kokeilemaan nori-levää saippuamassaan. ajatuksena oli siis valmistaa tehokasta käsisaippuaa. Saippuan pääraaka-aineena käytin kookosrasvaa, sillä kookosrasva on tehokas lianpoistaja ja vaahtoaa muita rasvoja paremmin. Kookosrasvan kovuutta pehmentämään valitsin hellävaraisen rypsiöljyn. Nori-levä levyn silppusin rypsiöljyn joukkoon ennen massan kiisselöintiä.

Käsisaippua, Nori

Kookosrasva 600g
Rypsiöljy 400g
Vettä 320g
lipeää 160g
kaksi norilevä levyä

Lupasin kertoa millaista saippuaa syntyi minun kookosmaito kokeilusta. Saippua on ollut nyt kuukauden verran käytössä ja olen todella tyytyväinen tuotokseeni, hellävarainen ja tehokas.

Roheliina

4 kommenttia:

 1. Kauniit saippuat! Tuo sydämen muotoinen näytti ihan valkosuklaakonvehdilta :). Kuulostaa helpolta tuo saippuanteko, onnistuisikohan itse. Tekisi mieli kyllä kokeilla. Varmasti on hyvä atooppiselle iholle.
  Kivaa Vappua!

  VastaaPoista
 2. Jotenki niin ihanan / söpön näkösiä, että tekis mieli syyä ne. :)

  VastaaPoista
 3. Ihania saippuoita.

  Voisi joskus kokeilla tehdä,näyttäävät niin kauniilta.

  Hauskaa Vappua.

  VastaaPoista
 4. Vappua!

  Saippuan teko on lumoavaa hommaa,ikinä ei voi olla varma mitä lopputuloksesta tulee. Kannattaa kokeilla ja jos yksikseen ei uskalla kokeilla, kannattaa mennä kurssille. Itsekkin kävin saippua kurssin ja innostuin. Kun seuraavan kerran teen saippuaa voisin tehdä kuvasarjan valmistuksesta.

  VastaaPoista